Just nu tänker jag på

Tankar som far genom mitt huvud om allt eller inget.

Förbjudna platser

Jag brukar försöka undvika att dyka alltför djupt ner i nostalgins träskmarker. Försöker nog mest gå vidare till nästa idé, till nästa projekt. Men just nu när snön yr därute och jag absolut inte vill ge mig ut och fota även om vädret egentligen är perfekt för just det, så väljer jag att sitta här på min kammare och titta igenom gamla bilder från fornstora dagar.


The Tower

Men det finns ett vemod här, tänker jag. På den tiden, kunde man ju röra sig fritt med sin kamera bland urbaniteter och i industriella miljöer. På den tiden fanns knappast några förbudsskyltar att hålla reda på, och den ibland nästan paniska rädslan, som råder idag, för vad ett kameraöga kan åstadkomma för skada, fanns liksom inte på samma vis då.


Enter

It's up there

Jag kan sannerligen förstå varför, med tanke på världsläget. Och jag har verkligen fått acceptera att det är som det är på ett ganska brutalt vis, då jag den 19:e mars förra året blev gripen av polis för att jag missat att det numera är förbjudet att fotografera på den plats där jag fotat så många gånger genom åren.


249

Tic

Det känns så sorgligt eftersom jag älskar sådana här platser, också sorgligt eftersom min avsikt med att vara just här och fota inte på något vis handlar om illvilja, utan egentligen nästan tvärtom, handlar om att visa vördnad och kärlek till det urbana, det industriella. Att genom kamerans öga och min tanke och känsla försöka skapa bilder som förhoppningsvis förmedlar en känsla och en idé som går bortom det strikt dokumentära, och som alls inte handlar om vare sig terrorism eller industrispionage av något som helst slag.


Bones

Travel the Fluid Highway

Jag är ju konstnär och det är min utgångspunkt, min blick på världen.

Tac

Reflective Volume

Bilderna är tagna 2012 i Värtahamnen här i Stockholm, samt i Södertälje hamn. Jag har dock gått igenom dem och redigerat om en del 2024.

Added 2024-01-04 20:23 | Read 460 times. | Permalink
"nostalgins träskmarker"
det var inte illa

mycket vackra bilder du tagit

trots tårarna - "jag får inte längre, dom är så elaka"

ja du Samuel, det där med bilder det kan du
så mjuka och vackra

tror du man kan klä ut sig
eller ......
det berättar jag för dig sen

ursäkta ironin, men den föll bara ut ur min penna

/inger
Svar från Poromaa 2024-01-05 21:27
Kanske dom där självlysande arbetskläderna och en hjälm skulle kunna funka, eller en bodycam...
Skämt åsido, jag vägrar att inte vara helt öppen med det jag gör, eftersom jag inte har några onda avsikter, men det kan vara väldigt svårt att förklara ens kreativa avsikter för någon som inte är det minsta intresserad av vare sig konst eller fotografi, eller det minsta insatt i det här vi ägnar oss åt, vilket jag blev varse om när jag mötte farbror polisen den där dagen i mars förra året.
Nåväl "that's history". Du, vad glad jag blir att du gillar bilderna. Tack så jättemycket.

/Samuel
Ja tiderna förändras och inget kommer ju bli till något bättre på mycket länge tror jag personligen. Jag tycker dina bilder är spännande och jag fastnade verkligen för dom.
Svar från Poromaa 2024-01-06 20:52
Tack så jättemycket, Morgan.

/Samuel



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourtytwo as digits in this field